Reportasje: Høstgasshuku Bergen 2015

Reportasje: Høstgasshuku Bergen 2015

Reportasje: Høstgasshuku Bergen 2015 2048 1365 JKA Norway

«Dere skal være stolte!»

Sier Asbjørn Ellingsen.

Under helgens Høstgasshuku i Sandslihallen i Bergen kom Asbjørn Ellingsen på besøk. Han var ansvarlig for Sandslihallen i 2012 da samme arrangement fant sted. Den gangen skamroste han JKA Norway, utøverne, tilskuerne og komiteen som sto for arrangementet. Han hadde aldri opplevd at en tilsvarende stor gruppe hadde vist slik orden, disiplin og respekt. Den gangen mente Asbjørn at det måtte være noe spesielt med Karate og at vi burde være stolte. Beundringen gikk så langt at han samlet arrangementskomiteen etter alt var ferdig og holdt takketale.

Asbjørn Ellingsen

Asbjørn Ellingsen

I ettertid ble Asbjørn Ellingsen utsatt for en tragisk ulykke. Han mistet begge bena. I den vonde tiden som fulgte ble det mange tanker. «Jeg tenkte mye på opplevelsen høsten 2012, på karaten, utøverne og menneskene rundt», sier Asbjørn. «Karaten hjalp meg! Tanken på de disiplinerte utøverne, roen og måten utøvere og ledere kommuniserte på ga styrke og håp i denne vonde tiden! Jeg ble glad da jeg fikk høre at JKA Norway skulle være her denne helgen!  Det er godt å treffe de samme menneskene, disiplinen og roen på nytt!» «Gjensynsgleden var gjensidig og det ble delt ut mange klemmer», sier Lisbeth Skodvin, styreleder i Bjørgvin Karateklubb.

 

Rekordmange deltagere

Årets Høstgasshuku samlet 474 utøvere fra 5 nasjoner. Største utenlandske kontingent var fra England. De stilte med 32 utøvere. Vennskapsbånd ble knyttet, adresser utvekslet. «Det var mange som takket for et flott opphold», sier Lisbeth Skodvin. «Vi nærmer oss et punkt der vi muligens må sette et tak på antall deltakere», uttaler Larsen Sensei. «Kvaliteten på denne gasshukuen gjør at utøvere fra mange nasjoner ønsker å delta! Hallkapasiteten setter naturlige begrensinger på antallet vi kan ha med, så dette må vi se nærmere på!»

 

«All Japan»-vinnere instruerte

Årets instruktører har vært: Larsen Sensei, Ohta Sensei, Keisuke Nemoto (vinner av all-japan kumite), Kazuaki Kurihara (vinner av all-japan Kata), Pettersen Sensei og Clementsen Sensei. I tillegg stilte Dos Santos Sensei, Sæle Sensei, Damm Sensei og Ricard Larsen Sensei som hjelpeinstruktører.  Tilbakemeldingene redaksjonen har fått fra utøverne er at dette har vært en flott gasshuku, gode treninger med mange høydepunkter og mye å lære.

 

Dan Gradering

Følgende utøvere besto:

Sandan: Janette Hansen og Lena Skåtun.

Nidan: Marte Skodvin Mjåtvedt, Ingrid Skodvin Mjåtvedt, Ole Even Refsnes Sanden, Marius Rasmussen, Mads Moen, Ida Engelberg, Sølvi Søbstad og Helge Ree Wilson.

Shodan: Carmen Nelson, Stine Bolme, Sindre Kolstad og Azharuddin Mahenthiran.

JKA Norway gratulerer alle sammen!

 

Vennskaps landskamp

untitled-6

 

Hele 19 kamper ble avviklet. England vant 9-7. England var klart best i ju ippon kumite mens Norge var tilsvarende gode i ju kumite. «Å trekke frem noe eller noen etter landskampen blir feil! Dette var og ble en vennskapskamp! Det jeg bet meg spesielt merke i var dømmingen. Den var konsekvent og god. Slik dømming ønsker vi oss nasjonalt og internasjonalt», sier Lisbeth Skodvin.

 

Glade utøvere

untitled-90

 

«Dette har vært et prikkfritt og godt gjennomført arrangement! Bare smilende og glade utøvere å se alle steder! Japanerne er mektig imponert!  Alt har gått på skinner», uttaler en fornøyd Larsen Sensei til redaksjonen. Larsen benytter samtidig anledningen til å takke Bjørgvin Karateklubb og alle som har jobbet for å få arrangementet i havn.

 

 

untitled-63