Reportasje: Barnegasshuku i Ågotneshallen

Reportasje: Barnegasshuku i Ågotneshallen

Reportasje: Barnegasshuku i Ågotneshallen 2048 1365 JKA Norway

«Janette er best»

sier Emma, Ronnja, Jeanett og Marita.

De fire utøverne i Ågotnes Karateklubb har i helgen vært med å arrangere barnegasshuku i regi av JKA Norway i idrettshallen på Ågotnes. Vi spurte dem om de har forbilder. To navn gikk igjen; Janette Hansen fra Fjell Karateklubb og Rickard Larsen Sensei fra Sola Karateklubb. Janette er favoritt med Rickard på en god andreplass.

 

Barnegasshuku Ågotnes 2015 ny-8716-2

Fra venstre: Emma Clementsen, Ronnja Vinterstø, Jeanett H. Tellnes og Marita Hagenes Landro

 «Janette er kjempekul»

«Hun kom da vi vurderte å slutte. Hun har hatt egne treninger bare for oss og hun fortalte om seg selv, trening og hva hun får ut av sin karate. Tiden hun har brukt på oss har vært kjempemotiverende og nå har vi begynt å konkurrere igjen», forteller de blide jentene.

 

JKA Kumite Crawley 2015-10

Janette coacher i kjent stil under en 4-nasjoners turnering i England

«Jeg skal bli like god som Janette»

forteller Jeanett. Det er ikke noe i veien med innstillingen til utøverne. Alle fire renner over med godord. «Bare det at hun husker navnene våre og kommer bort og gir råd under konkurranser er fantastisk. Hun er kjempesnill».

Rolle-modell

Emil Ågotnes 2015 Ny-8214

Clementsen Sensei instruerer våre minste utøvere

 

Clementsen Sensei forteller at klubben har brukt Janette som rollemodell. «Janette gir positiv feedback og jentene får mestringsfølelse. Janette gjør forskjellen. Når vi så ser utøverne blomstre, da har vi gjort jobben».

 

Janette Hansen

JKA Kata Crawley 2015-

Her mottar Janette velfortjent applaus fra publikum og konkurrenter etter å ha vunnet årets siste konkurranse,  Kata i 4-nasjoners turneringen i Crawley i høst

Janette har trent karate siden hun var 6 år. I dag er hun 21 år og student. Hun innehar 3. Dan. På tross av sin unge alder har hun rukket å vinne 8 Norgesmesterskap, 3 Europamesterskap og hun har en tredjeplass i Lagkumite og en 5. plass i individuell kumite fra VM i Tokyo i 2014. Flere av de yngste utøverne på landslaget har hatt henne som rollemodell og forbilde. De er blitt trent av Janette og de har trent sammen med Janette.

Landslagssjefen og Sjefsinstruktør i JKA Norway om forbilder

Barnegasshuku Ågotnes 2015-8740

Landslagssjef José dos Santos på Ågotnes

 

Vi spurte Landslagssjef José dos Santos og Larsen Sensei om viktigheten av å ha gode forbilder og hva som skal til for å bli et godt forbilde. De bruker Janette som eksempel. «Hun ga seg aldri. Det er mange som ikke tåler å bli nummer to eller tre. Målbevisst arbeid over lang tid er det som gjør en til «vinner». At hun i tillegg alltid stiller opp for andre og er blid er det som gjør forskjellen og gjør henne til det gode forbilde hun er».

 

Larsen Sensei Ågotnes 2015 Ny-8266

Larsen Sensei, Sjefsinstruktør JKA Norway

«Å ha gode forbilder er viktig. Å være et godt forbilde er det som er vanskelig», sier Larsen Sensei.

 

Jentene i Ågotnes Karateklubb er strålende fornøyd med sitt forbilde.

«Vi skal ikke bare trene de beste, vi skal trene alle»

Dag Boye Tellnes og Clementsen Sensei forteller at i Ågotnes karateklubb er alle utøverne like viktig. «En nybegynner med hvitt belte er like viktig for klubben som en sortbelte». «JKA Norway er bygget på bredde. Vi skal ikke bare trene de beste, vi skal trene alle. At jeg sammen med landslagssjef José dos Santos, 6. Dan og Larsen Sensei, 7. Dan, trener 6-åringer viser at vi mener alvor. Det er enorm læring for oss instruktører når vi må ned på 6-åringens nivå», forteller Clementsen. «Bredden i JKA Norway gjør at vi også får frem en og annen toppidrettsutøver», skyter Larsen Sensei inn.

 

Godt miljø

Oppvarming på Ågotnes

Oppvarming på Ågotnes

 

Ågotnes Karateklubb har klart å stoppe avskalling av ungdom i 14-18 års alderen. «Vår klubb og mange andre klubber, uansett idrett, har slitt med at utøvere slutter når de er mellom 14 og 18 år. Dette har vi tatt fatt i. Å lytte mer, å inkludere alle og å bruke rollemodeller som Janette er noen av de virkemidlene vi har brukt for å stabilisere medlemsmassen», forteller Dag. Vi har ikke hatt avskalling etter at vi tok grep. Redaksjonen anbefaler andre klubber med tilsvarende utfordringer til å kontakte Clementsen Sensei eller Dag Boy Tellnes. De er tydelig på hva som må gjøres og hvordan man kan gjøre det, og de har lykkes.

 

250 barn på gasshuku

Barnegasshuku Ågotnes 2015-9042

Årets barnegasshuku har samlet 250 gutter og jenter mellom 6 og 13 år. De har trent og gradert seg. «Pausene er best», kommer det fra en utøver som ruller bortover gulvet med venninnen sin. «Det er et enormt engasjement fra utøvere, foreldre og klubbens medlemmer. Alle har stilt opp for at dette skulle bli vellykket. Vi har flere frivillige enn vi har behov for :-)»

Alle er fornøyd

Ferdig grader

Ferdig gradert

«Det er fantastisk å se 250 unger mellom 6 og 13 klare å stille opp på 2 minutter. Foreldre kommer og forteller at de får gåsehud når 250 unger ropte Kiai i kor». «Vi har bare fått gode tilbakemeldinger på arrangementet. Glade barne fjes alle steder», forteller en smilende Dag Boye Tellnes i Ågotnes Karateklubb.

 

Barnegasshuku Ågotnes 2015-8193

 

JKA Norway takker Ågotnes Karateklubb for et flott arrangement.