JKA Norway Karate Team

Landslagsstammen 2023

Oppdatert 03.04.2023

Landslagstrener

Fredrik Pettersen (Landslagssjef)

Herrer senior - 18 år+

Tian Drange
Henning Johannessen
Alexander Aastveit
Cato Bergan

Kvinner senior - 18 år+

Maren Aamodt
Ingrid Skodvin Mjåtvedt
Marte Skodvin Mjåtvedt
Sara Langeland Færevaag

Gutter junior

Robin Spissøy Larsen

Jenter junior

Alma Horne
Thilde Nævdal
Anna Louise Bjørnestad
Paula Johansson
Susanne Berg

Landslaget

I løpet av en treårsperiode blir det arrangert flere store mesterskap både for junior og senior. Det arrangeres årlig Europamesterskap og ett junior verdensmesterskap og ett senior verdensmesterskap i regi av JKA. I tillegg arrangeres det andre store internasjonale mesterskap. Til disse mesterskapene ønsker Teknisk Komitè i JKA Norway at det er norsk deltagelse.

Uttaket til landslagsstammen foregår kontinuerlig av landslagssjefen. Utøverne må trene jevnt og mye og delta kontinuerlig på JKA cup’er, NM og gasshukuer i regi av JKA Norway og andre mesterskap som landslagssjefen ønsker de skal delta på.
Utøverne som blir tatt ut til landslagsstammen vil være i stammen så lenge landslagssjefen finner det formålstjenlig. Uttak av utøvere fra landslagsstammen til landslaget som reiser til EM blir gjort i januar måned, samt til VM i juni måned.

JKA Norway har også flere kretslag hvor utøvere som viser god karate ånd og som er villige til å trene hardt for å utvikle seg, vil bli invitert til trening på landslagsstammen.
Det er utøverne i landslagsstammens som vil bli tatt ut til å representere Norge under internasjonale mesterskap. Formålet med kretslaget er å utvikle sterke utøvere til landslagsstammen.

Landslagssamlingene blir annonsert et år i forveien og på JKA Norway sin offisielle terminliste.

Utøverne i landslagsstammen vil få dekket reiseutgifter opp til et viss beløp bestemt av styret i JKA Norway for EM og VM og andre internasjonale mesterskap.

Alle utøvere som blir tatt ut på landslaget vil måtte signere en kontrakt med forpliktelser definert i kontrakten. Kontrakten gjelder så lenge en er medlem av landslagstammen.

Utøvere som er blitt tatt ut til å delta i EM eller VM er pliktet til å delta på landslagssamlingene fastsatt av landslagssjefen. Utøverne forplikter seg til å være gode representanter for Norge og vise seg som verdige idrettsutøvere.

For å bli vurdert på landslaget må minimum følgende krav være tilfredsstilt:

  • Minimum svart belte seniorer og minimum brunt belte for juniorer.
  • Årlig deltagelse i NM og andre stevner definert av landslagssjef.
  • Deltagelse på gasshuker
  • Villig til å betale egenandeler i forbindelse med EM/VM eller andre internasjonale mesterskap eller treningssamlinger.
  • Villig til å reise på landslagssamlingene.
  • Villig til å reise på hovedgasshukuene i regi JKA Norway
  • Villig til å reise på internasjonale stevner
  • Følge treningsopplegget til landslagsjefen