JKA Norway Karate Team

Landslagsstammen 2023

Oppdatert 03.04.2023

Landslagssjef

Fredrik Pettersen

Herrer senior - 18 år+

Tian Drange
Henning Johannessen
Alexander Aastveit
Cato Bergan

Kvinner senior - 18 år+

Maren Aamodt, Landslagskaptein
Ingrid Skodvin Mjåtvedt
Marte Skodvin Mjåtvedt
Sara Langeland Færevaag

Gutter junior

Robin Spissøy Larsen

Jenter junior

Alma Horne
Thilde Nævdal
Anna Louise Bjørnestad
Paula Johansson
Susanne Berg

Landslaget

I løpet av en treårsperiode blir det arrangert flere store mesterskap både for junior og senior. Det arrangeres årlig Europamesterskap og ett junior verdensmesterskap og ett senior verdensmesterskap i regi av JKA. I tillegg arrangeres det andre store internasjonale mesterskap. Til disse mesterskapene ønsker Teknisk Komitè i JKA Norway at det er norsk deltagelse.

Uttaket til landslagsstammen foregår kontinuerlig av landslagssjefen. Utøverne må trene jevnt og mye og delta kontinuerlig på JKA cup’er, NM og gasshukuer i regi av JKA Norway og andre mesterskap som landslagssjefen ønsker de skal delta på.
Utøverne som blir tatt ut til landslagsstammen vil være i stammen så lenge landslagssjefen finner det formålstjenlig. Uttak av utøvere fra landslagsstammen til landslaget som reiser til EM blir gjort i januar måned, samt til VM i juni måned.

JKA Norway har også flere kretslag hvor utøvere som viser god karate ånd og som er villige til å trene hardt for å utvikle seg, vil bli invitert til trening på landslagsstammen.
Det er utøverne i landslagsstammens som vil bli tatt ut til å representere Norge under internasjonale mesterskap. Formålet med kretslaget er å utvikle sterke utøvere til landslagsstammen.

Landslagssamlingene blir annonsert et år i forveien og på JKA Norway sin offisielle terminliste.

Utøverne i landslagsstammen vil få dekket reiseutgifter opp til et viss beløp bestemt av styret i JKA Norway for EM og VM og andre internasjonale mesterskap.

Alle utøvere som blir tatt ut på landslaget vil måtte signere en kontrakt med forpliktelser definert i kontrakten. Kontrakten gjelder så lenge en er medlem av landslagstammen.

Utøvere som er blitt tatt ut til å delta i EM eller VM er pliktet til å delta på landslagssamlingene fastsatt av landslagssjefen. Utøverne forplikter seg til å være gode representanter for Norge og vise seg som verdige idrettsutøvere.

For å bli vurdert på landslaget må minimum følgende krav være tilfredsstilt:

  • Minimum svart belte seniorer og minimum brunt belte for juniorer.
  • Årlig deltagelse i NM og andre stevner definert av landslagssjef.
  • Deltagelse på gasshuker
  • Villig til å betale egenandeler i forbindelse med EM/VM eller andre internasjonale mesterskap eller treningssamlinger.
  • Villig til å reise på landslagssamlingene.
  • Villig til å reise på hovedgasshukuene i regi JKA Norway
  • Villig til å reise på internasjonale stevner
  • Følge treningsopplegget til landslagsjefen