Reportasje fra barnegasshuku 1.-3. desember

Reportasje fra barnegasshuku 1.-3. desember

Reportasje fra barnegasshuku 1.-3. desember 2000 1125 JKA Norway

Helgen 1. til 3. desember ble JKA Norway sin 7. Barnegasshuku avholdt i Fyllingsdalen Idrettshall like utenfor Bergen sentrum. Denne treningssamlingen var for alle JKA utøvere opp til 12 år med hvitt, gul stripe, gult, oransje og grønt belte.

200 barn deltok, og det var en spent gjeng som stilte til start. Tiden var kommet for å finslipe teknikken, og for å testes til nytt belte! For mange var det også første treningssamling, noe som nok gjorde det hele ekstra spennende (og sikkert litt ekstra skummelt).

På fredag var det to treningsøkter. Instruktørene Benjamin Skåtun, Lena Skåtun og Richard Larsen ledet hver sine grupper gjennom pensum i forberedelse til morgensdagens gradering. Foreldre, søsken og besteforeldre benket seg på tribunene med kaffe og noe godt fra kiosken, og fulgte spent med på alt som skjedde nede i hallen.

På lørdag var det først en time med trening for hver av beltegradene, deretter fulgte gradering. I grupper på seks utøvere om gangen måtte alle frem på gulvet og utføre teknikkene som sensor bad dem om, foran alle de andre utøverne og foran alle på tribunen! De unge utøverne klarte å holde nervene i sjakk, og alle viste seg fra sin beste side – og alle besto graderingene sine!

Men utdeling av diplom, og offisiell registrering av den nye beltegraden, fant ikke sted før på søndag. Igjen ble det først en time med trening for hver av beltegradene, før diplomer ble utdelt til stor applaus fra tribunene. Etter felles «rei» (avslutninghilsen) på hvert parti, sprang barna jublende avgårde med diplomer i hånden. Noen var så heldige at de fikk sine nye belter med en gang, andre måtte vente til neste klubbtrening der de skulle få beltene overrakt i en egen belteseremoni.

Alt i alt var det en super helg med mye god trening og mye moro. Takk til alle som var del av arrangementet!