Jubelgasshuku-JKA Norway 30 år

Jubelgasshuku-JKA Norway 30 år

Jubelgasshuku-JKA Norway 30 år 2000 1125 JKA Norway

 

JKA Norway feiret sitt 30-års jubileum med stor gasshuku og festbankett i Bergen siste helg i november. Øverste leder av JKA World Federation, Ueki shuseki shihan, 9.dan JKA, og en rekke av verdens beste instruktører og utøvere deltok med instruksjon og oppvisning. Med over 600 deltakere og gjester fra 16 nasjoner, er jubileumsgasshukuen en av de største trenings- og graderingssamlingene som har vært arrangert for karate i Norge.

 

Jubileumsgasshukuen ble en stor suksess for JKA Norway og teknisk arrangør Arna Karateklubb. Det var storinnrykk i Haukelandshallen, og i god tid før første trening summet det av forventing på en rekke språk og av deltakere som møtte karatevenner med hilsenen «Oss!».

JKA Norway har vokst raskt og blitt et sterkt og internasjonalt anerkjent forbund i løpet av sine første 30 år. President i JKA Norway, Finn Hansen, åpnet gasshukuen med gratulasjoner til sjefsinstruktør Larsen sensei og alle JKA-medlemmer.

Landslagsutøvere overrakte blomster og takk til dos Santos sensei for hans 10 år lange innsats som landslagssjef, og det ble delt ut gratulasjoner til Fitjar karateklubb, Randaberg karateklubb og Arna karateklubb som også har jubileum i 2017.

Treningen var lagt opp slik at alle hadde anledning til å delta på «Special Class» og få instruksjon av fantastisk spreke og inspirerende Ueki shuseki shihan (9.dan JKA) og Bura sensei (8.dan JKA).

For øvrig foregikk treningen parallelt for ni partier der et stjernelag av internasjonale profilerte instruktører underviste hele helgen. Disse var Ogura sensei (7.dan JKA), Ohta sensei (7.dan JKA), Naka sensei (7.dan JKA), Larsen sensei (7.dan JKA), Takahashi sensei (7.dan JKA), Kobayashi sensei (7.dan JKA), Hirayama sensei (6.dan JKA), Nemoto sensei (5.dan JKA), Mai Shiina sensei (3.dan JKA) og Ogane sensei (3.dan JKA), støttet av teknisk komité i JKA Norway..

Etter trening ble det holdt oppvisning. Japanske og norske instruktører gikk lagkata og demonstrerte bunkai og kumiteteknikker.

Lørdag kveld var det duket for fest. JKA Norway sine 30 år ble feiret med jubileumsbankett på Scandic Bergen City. Mer enn 330 glade karate-ka fylte den største festsalen der det var taler, underholdning og dans. Gjestene fikk presentert historiske tilbakeblikk, men også visjoner for JKA Norway de neste 30 år. Gaver og heder ble delt ut til Larsen sensei, som sammen med Pettersen sensei og Sæle sensei, har vært med fra starten i 1987. Tidligere presidenters store innsats ble også trukket fram.

 

I løpet av helgen ble det gjennomført 30 dan-graderinger. Av disse var det 2 utøvere som graderte seg til godan. Kyu-graderinger talte i alt 160 stk.

Gasshukuen var en unik mulighet for karate-ka på alle nivå til å lære av de aller beste og knytte nye bånd på tvers av landegrenser og klubber. Deltakerne kom fra hele 16 nasjoner og det ble utvist stor treningsglede og engasjement.

 

Til og med Bergensværet stilte opp og lot de utenlandske gjestene få med seg en smakebit av vestlandsk høst med oppholdsvær, kaldt regn, hagl, snø, lyn og torden – alt på en og samme dag.

Stemningen var god hele helgen, og Arna Karateklubb gjennomførte et knirkefritt arrangement. Takk til alle instruktører, utøvere og dugnadsarbeidere som var med på å gjøre denne helgen til en vellykket samling.