Reportasje NM Bergen 2016

Reportasje NM Bergen 2016

Reportasje NM Bergen 2016 JKA Norway

JKA NM ble en «Knallsuksess» for JKA Norway

S-M-JKA.reportasje.NM.2016-11

Rickard Larsen, vinner av Kata

 

Sist helg arrangerte Arna Karateklubb NM for JKA Norway i Fyllingsdalshallen i Bergen. Stevnet ble en knallsuksess for JKA Norway, utøverne og Arna Karateklubb. De gode prestasjonene er blitt lagt merke til langt utover landet grenser. Videoen med Benjamin Skåtun og Erik Grüner er sett over 90.000 ganger, er delt over 1700 ganger og har 850 «likes. Totalt har JKA Norways facebook-oppslag nådd ut til 260.000 brukere verden over. Dette er fantastisk reklame for sporten og JKA Norway. Har du ikke sett videoene så gå til JKA Norways facebook-side og nyt.

S-M-JKA.reportasje.NM.2016-8

Forventningsfulle utøvere

Største Shotokan karatestevne i Norge

Stevnet ble arrangert i strålende Bergensvær. Sol med andre ord. På tross av dette ble NM det største enkeltstående Shotokan karatestevne i Norge. Det var påmeldt hele 225 startere forteller visepresident Finn Hansen i JKA Norway. Visepresidenten takket Arna Karateklubb, dommere og utøvere for et prikkfritt arrangement under oppstilling før finalene. Han har all grunn til å være stolt av arrangementet og det publikum fikk se.

S-M-JKA.reportasje.NM.2016-15

Jan Martin Huus mot Benjamin Skåtun i finale i seniorklassen

Høyt nivå

«Nivået har bedret seg kraftig de siste årene. Klassen jenter 15-16 år har et «vanvittig» høyt nivå. Også gutter 15-16 år gjør det bra og det er blitt veldig høy standard på seniorene våre. I tillegg kommer det stadig nye utøvere inn i nevnte klasser og i de yngre klassene. Det er blitt noen solide grupper og reell kamp om medaljene», forteller en strålende fornøyd Larsen Sensei, hovedinstruktør i JKA Norway.

S-M-JKA.reportasje.NM.2016-13

Ingrid og Marte Skodvin Mjåtvedt i finale jenter 15-16 år

Fair Play

«Karate og JKA Norway er ikke noe syforening. Vi driver kampsport. Det er derfor gledelig å se at utøverne takker for kampen ved å gi hverandre en klem, trøster de som skal trøstes og gratulerer de som fortjener dette», fortsetter Larsen.

S-M-JKA.reportasje.NM.2016-1

Marte takker Anni for kampen

Kontroll

S-M-JKA.reportasje.NM.2016-16

Noen blåmerker blir det

Turneringen ble arrangert med få skader. Bare i ett tilfelle redaksjonen kjenner til måtte en utøver til legevakten for nærmere sjekk, og i den aktuelle kampen ble motstanderen diskvalifisert for hard kontakt. «Utøverne skal ha kontroll», oppsummerer Larsen.

Honnør til dommerne

S-M-JKA.reportasje.NM.2016-9

 

Larsen forteller at JKA Norway er avhengig av god dømming og gode dommere for at vi skal utvikle oss. Under helgens NM var flertallet av landets beste dommere i aksjon. «Dømmingen var konsekvent og god. Mange forbund sliter med å få kvalifiserte dommere til å stille opp. I helgens NM har både dommere og dømmingen vært av høy kvalitet», oppsummerer Larsen.

Benjamin og Lena Skåtun

S-M-JKA.NM.2016-198

Benjamin og Lena Skåtun ble kåret til stevnets beste mannlige og kvinnelige utøver

Benjamin og Lena Skåtun ble kåret til beste utøvere i NM. Benjamin vant Kumite etter en tøff kamp mot Hans Martin Huus. Benjamin kom på 2 plass i Kata, etter Rickard Larsen. Lena vant kumite, kom på 2 plass i kata, vant lagkumite og lagkata med Bjørgvin Karateklubb.

Blide vinnere

S-M-JKA.reportasje.NM.2016-18

Bjørgvin karate vant lagkumite foran Arna og Ågotnes.

 

Totalt sett så har dette vært et kjempearrangement for utøvere, JKA Norway, karate som idrett og Arna Karateklubb.

JKA Norway takker Marte Knag Fylkesnes og Arna Karateklubb for et prikkfritt gjennomført NM.

Dublin neste 🙂