Reportasje: Kangeiko Nordås Karateklubb 2016

Reportasje: Kangeiko Nordås Karateklubb 2016

Reportasje: Kangeiko Nordås Karateklubb 2016 JKA Norway

«Kick start» på 2016

Det er lørdag og klokken er 07:00. Vi er i Nordås Karateklubbs dojo. Ute er det 9 kuldegrader og det er bekmørkt. Vi skal være med Nordås frem til avslutning 11:30. 30 utøvere fra ungdomsgruppen mellom 13 og 18 år er oppstilt.  Sensei Jørgen Moen ber dem finne frem joggesko. «Vi skal ut å varme opp!»

Kangeiko Nye Lav oppløsning

 

Våkne er nok en bedre beskrivelse av det som skal skje.

Seks dager med trening.

Nordås sine utøvere har trent 1 1/2 time om dagen fra mandag til torsdag, 3 timer fredag og skal trene 4 timer i dag. Det er siste dag av årets kangeiko. Mandag til torsdag har treningen vært forbeholdt Nordås. Fredag og lørdag er utøvere fra hele Vestlandet invitert. Etter fredagens trening er det blitt servert pizza, «fredagskos» og utøverne har overnattet. «Det ble ikke veldig sent, men kjekt har det vært», forteller Ole Even Refsnes Sanden.

Uansett så ser det ut som oppvarmingen ute setter fart i ungdommen. Frostrøyken damper ut av dem og undertegnede hutrer med. Etter 10 minutter er det inn igjen og ordinær trening kan begynne.

 


Kangeiko Nye Lav oppløsning-2

 

Grimasene vi så ute er vekke og smilet er på plass hos de fleste. Jørgen starter ballet med klapp-kumite under kne. Straff til dem som blir tatt. Det går ikke lang tid før klapp på hode blir tillatt for at utøverne skal rette ryggen.

 

Kangeiko Nye Lav oppløsning-4

 

Kangeiko

Dette er 8. gangen vi gjennomfører Kangeiko forteller Sensei Jørgen Moen. Kangeiko har lang tradisjon i Japan og arrangeres hvert år (januar/februar) for å sette standeren for hvordan spirit og treningsånd skal være resten av året. En god start for å komme i gang på en ordentlig måte er viktig forteller Jørgen. Det skal være litt kaldt og vondt. Kroppen skal herdes.

 

Kangeiko Nye Lav oppløsning-3

 

Eline og Elin «knuste» alle

Ordinær trening avsluttes med en økt med strikk og påfølgende stafett. Her er det 2 unge utøvere som rett og slett «knuser alle». Seieren er så overlegen at Jørgen vil gi de eldre utøverne, spesielt guttene, en mulighet til revansj. Det går ikke bedre denne gangen. Elin Vadset og Eline Myrseth Kolstad gjentar bedriften og kommer i mål et hav av tid før neste par. Eline og Elin har et sykt vinnerinstinkt forteller Jørgen mens han humrer litt.

 

Kangeiko Nye Lav oppløsning-5

 

Pay Back Time

Mens utøverne avslutter strikk-økten tar Jørgen på seg beskyttelsesutstyr. «Nå skal utøverne få ta igjen etter en uke med hard trening. Tanken er at utøverne skal få prøve kreftene sine og effektivisere teknikkene sine i forhold til kraft og kimé. Vanligvis er sekk eller makiwara de eneste plassene utøverne kan ta i det de er god for. På dette nivået går det vanligvis bra med meg», forteller Jørgen. Han blokkerer bare unntaksvis og han tar ikke igjen. Jørgen kjenner ikke til andre som gjør dette, men det er populært blant de utøverne som våger seg frem og blant de som ser på 🙂

 

 

Kangeiko Nye Lav oppløsning-6

Fantastiske omgivelser

Med frokost innabords bærer det ut igjen. Denne gangen i normalt treningstøy. Temperaturen er steget til 7 kuldegrader det er begynt å bli lyst. Inn i Hordnes-skogen bærer det. Valg av plass er ikke tilfeldig. Skogen ligger rett ved dojo og planen er at det skal anlegges en stor godsterminal i området. Hele friområdet vil dermed bli rasert. Det er om å gjøre å få synliggjort nytten og gleden av skogen forteller Jørgen. Bilder og reportasje deles på vernegruppens side. Etter å ha vært med på joggetur denne fantastiske morgenen så er redaksjonen enig. Området er en perle som bør vernes.

 

Kangeiko Nye Lav oppløsning-8

 

Sirkel trening

Flottere helse studio skal man lete lenge etter denne morgenen.  7 minusgrader, sol og bare blid ungdom.

Kangeiko Nye Lav oppløsning-9

 

 

Bading, galskap eller …

 

Kangeiko Nye Lav oppløsning-7

 

 

Melkeviken er badeplass om sommeren og også under Kangeiko om vinteren dersom det ikke er is på vannet.

 

Kangeiko Nye Lav oppløsning-11

 

 

Felleskap på tvers av klubbene

Jørgen forteller at det er gledelig at så mange unge fra Nordås Karateklubb er med og at andre klubbers utøvere ønsker å delta. Godt miljø på tvers av klubber er viktig og årets Kangeiko er viktig bidrag i så måte. Fantastisk avsluting på en flott helg.

 

Kangeiko Nye Lav oppløsning-12

 

 

Jentene er og blir tøffest i JKA Norway. Her bader Marie Paulsen der det ikke er mulig å bade. 7 minusgrader!

Stå på Jørgen! Dette var en fantastisk økt!