Reportasje Kadett EM i Serbia

Reportasje Kadett EM i Serbia

Reportasje Kadett EM i Serbia JKA Norway

Fornøyd landslagssjef

Årets kadett EM i Niš i Serbia ble nok en suksess for landslagssjef José Dos Santos og hans utøvere. To gull, en sølv og en bronse er respektabelt av den syv mann store troppen Norge mønstret. I tillegg stilte Norge med en dommer, Kjetil Eidsnes fra Bjørgvin karateklubb. Tre av de syv utøverne var debutanter i EM sammenheng. Totalt talte den norske delegasjonen 18 personer 🙂

Serbia Facebook-1

Debutanter: Emma Brattvåg nr 1 fra venstre, Marius Rasmussen nr 3 fra venstre og Marte Bjordal nr 3 fra høyre

Alle årets medaljer kom i kata. En del av våre motstandere har en annen stil i kumite enn vi er vant til. Mer «sportskarate» og mindre lik våre forbilder i Japan.

Serbia Facebook-10

Emma med Landslagssjef José Dos Santos

» Teknisk er vi gode og vi er mer lik japanerne i stil enn de fleste av våre konkurrenter. I kumite har vi en del å jobbe med. Der ser vi ut til å slite når motstander er av type sportskarate eller «hoppetusser» som våre utøvere har valgt å kalle dem. Vi har notert en del punkter som vi setter fokus på frem mot neste mesterskap. Gledelig med våre tre debutanter som alle leverte. Det er godt samhold i laget, alle stiller opp for hverandre og alle blir inkludert. Også gledelig at så pass mange foreldre er med og skaper stemning og godt miljø»,  oppsummerer en fornøyd landslagssjef.

Landslagssjefen åpner også for muligheten til å stille med utøvere i klassen 40+ ved neste anledning Er du i klassen og fortsatt har ambisjoner så er det hard trening og det å få vist seg frem som gjelder.

Anni Skåtun

Anni tok to gull under årets mesterskap. Hun har deltatt i fire kadett EM og tatt medalje i alle. Dette var hennes siste og heretter er det senior EM som teller for henne.

«Blir trist å sitte hjemme neste gang. Jeg er godt fornøyd med årets EM. Spesielt er jeg fornøyd med egen innsats i lag kumite. Denne kampen kunne like godt endt med seier. Jeg var aggressiv og på og kunne med marginene på min side vunnet denne kampen mot ungareren som ble Europamester i kumite», kommer det fra Anni.

Hadde den ungarske jenten holdt seg på bena da Annis gyaku zuki traff ville Anni antagelig vunnet. Perfekt timing og treff, men litt for hardt.  Anni vil bli savnet av lagvenner og venninner ved neste kadett EM.

Serbia Facebook-500-10

Østeuropeisk arkitektur

Niš

Hyggelig by, veldig østeuropeisk i stil og arkitektur. Maten var både billig og god og det samme var drikke til maten. Hallen Cair hvor EM foregikk holdt høy standard. Serberne var vennlige og imøtekommende. Litt vel langt fra flyplass.

Serbia Facebook-112

Sølv eller bronse til Marte???

God dømming

«Dømmingen  var konsekvent og god. Flott erfaring og fint å få sette nivået på utøverne. Dommeren tillot vel mye i eldre gutteklasser. I Norge ville antagelig flere av utøverne blitt sendt i garderoben»,
forteller Kjetil Eidsnes, debutant som internasjonal dommer for Norge. Kjetil trekker også frem den sosiale biten i Norges gruppe og skryter av miljø og tur.

Serbia Facebook-3

Kjetil Eidsnes i aksjon under EM

Utøverne forteller

Marius:

«Gøy å få være med.  EM ble slik jeg trodde. Jeg er fornøyd med egen innsats. Slått av Europamesteren i kumite. Skal stå på videre for å komme til neste EM, så får vi se».

Ingrid:

«Ikke fornøyd med egne resultater og innsats så her må det jobbes målrettet og annerledes før neste EM og eventuelt VM. Det er bra humor i landslags-gruppen og Emma og de andre debutantemne er kommet bra igang.Turen har vært kjekk og stemningen god».

Emma:

« Er Trøtt i beina etter å ha sittet masse. Mye venting  i hallen. Nyttig å se på kampene. Denne sosiale biten har vært kjekk. Gøy å se nivået hos konkurrenter. Hallen var mye større en jeg  forventet. Åpningsseremonien var flott. Blitt bedre kjent med de andre landslagsutøverne og har i tillegg blitt kjent med serbiske, skotske og engelske utøvere. Fantastisk tur».

Anni:

«Bra innsats fra debutantene. De fleste land har annerledes stil enn vi er vant til i Norge og det er nok en aha-opplevelse for våre nye utøvere . Benyttet fritid til å shoppe billig. Kjekt at alle utøvere og foreldre  støtter opp om laget».

Marte Skodvin Mjåtvedt:

«Det var gøy å konkurrere. Følte det gikk bra og er fornøyd med resultatet. Hele landslags-gruppen med følge har vært glade og fornøyde på hele turen så dette har vært kjekt. Billig shopping og bra mat. Hallen stevnet foregikk i var bra, men mangelen på toalettpapir trakk ned. De nye på laget er «sklidd rett inn».

Ole Even:

«Ikke helt fornøyd med egen innsats. Føler jeg burde klart bedre. Flott debut fra de nye utøverne på landslaget. Ble skremt av måten noen utøvere fikk gå på. Slo en ungarer tapte for europamesteren som heldigvis var av det mer kontrollerte slaget.  Dommeren tillot for mye. Ble nesten redd».

Marte Bjordal:

«Turen og konkurransen var spennende. Det var flott å få se de andre nasjoners utøvere i aksjon. Ble overrasket over måten en del av dem gikk kumite på. Det var vanskelig å gå mot dem. Jeg er fornøyd med egen innsats. Mest fornøyd med kataen min. I tillegg var det deilig å komme til varmen. Skal trene masse så jeg får være med neste gang også».

Serbia Facebook-84

Fra åpningsseremonien i Cair i Niš

Oppsummering

Kadett EM ble et bra EM for Norge. Ole Even tok en flott bronsemedalje i Kata, Marte Skodvin Mjåtvedt en flott sølvmedalje i Kata og Anni ble europamester for andre år på rad i Kata. I tillegg fikk Marte, Ingrid og Anni gull i lagkata med «klasseforskjell» ned til sølv-vinnerne.

Sosialt ble de tre debutantene tatt vel imot og ble et flott tilskudd til landslaget på banen og sosialt. JKA Norway er stolt av landslagssjefs, lagleders og utøvernes fremtreden i mesterskapet. Vi takker alle for innsatsen og for at gruppen fremstår som et lag innad og utad. I tillegg takker vi JKA Serbia for gjestfriheten under arrangementet.

Serbia Facebook-244

José Dos Santos, Ingrid Skodvin Mjåtvedt, Anni Skåtun, Marte Skodvin Mjåtvedt, Kjetil Eidsnes og Magne Skåtun