Reportasje: JKA Cup Fyllingsdalshallen februar 2016

Reportasje: JKA Cup Fyllingsdalshallen februar 2016

Reportasje: JKA Cup Fyllingsdalshallen februar 2016 JKA Norway

Tøft i toppen

 

Årets første JKA Cup gikk av stabelen i Fyllingsdalshallen søndag. Mange fremmøtte fra fjern og nær og god stemning blant deltagere og tilskuere.

 

S-M-0216-Hjemmeside JKA-1054-2

Tøft i toppen

 

Høyt nivå

Vi har fulgt våre eldste juniorer, 15-18 år. Etter prestasjonene å dømme jobbes det bra rundt i klubbene. «Nivået blant guttene og jentene våre i denne klassen er meget høyt», forteller Emil Klementsen sensei og stevneleder Fredrik Pettersen sensei. «Konkurransen er hard  og det er gledelig at flere har meldt seg på i kampen om de gjeveste medaljene», sier Fredrik Pettersen.

 

S-M-0216-Hjemmeside JKA-228-2

Anni Skåtun (Sølv kata)

Kata jenter 15-18 år

I Kata for jenter 15-18 år gikk Malin Fjeldstad fra Bjørgvin Karateklubb flott, men tapte til slutt mot regjerende Europamester Anni Skåtun. Marie Paulsen fra Arna karateklubb bemerket seg også. Hun kom til finalen og endte på en flott 4. plass etter gode prestasjoner. «En jente vi absolutt kommer til å se mer til», bemerker Fredrik Pettersen.

Marte Skodvin Mjåtvedt vant Kata foran Anni Skåtun og Ingrid Skodvin Mjåtvedt. Her må alle yte for å henge med 🙂

 

S-M-0216-Hjemmeside JKA-821

Malin Fjeldstad

Kumite jenter 15-18 år

I kumite er utviklingen den samme. «Vi ser tydelig fremgang hos de fleste utøverne. Jo flere som kjemper i toppen jo bedre blir nivået. Utøverne pusher hverandre og alle strekker seg», forteller en fornøyd Fredrik Pettersen.

Ingrid Skodvin Mjåtvedt vant kumite foran Marte Bjordal fra Nordås karateklubb. Marte Skodvin Mjåtvedt delte tredjeplassen med Silja Hegglund Morken. Bronse i gruppen 15-18 år er imponerende av 15 år gamle Silja fra Fjell Karateklubb.

 

S-M-0216-Hjemmeside JKA-1109-2

Fra venstre: Andreas Gjuvsland (Bronse kumite) mot Marius Rasmussen

 

Kata gutter 15-18 år

Guttene viste samme utvikling som jentene. Høyt nivå og mange om beinet. Mange harde og gode kamper. Det er blitt en flott gruppe med flere nye utøvere som vil vise seg frem.

«Ole Even Refsnes Sandens Bassai Dai var det klasse over», forteller Fredrik Pettersen. Ole Even vant kata foran Kristoffer Hansen, Stord karateklubb og med Mads Moen på en flott tredjeplass.

 

S-M-0216-Hjemmeside JKA-1100

Fra venstre: Rene Arthur Korneliussen (Bronse kumite) mot Fredrik Winsents

Kumite gutter 15-18 år

Fredrik Pettersen lot seg også imponere over Mads Moen. «Sterk i kroppen og mye spirit. Nivået er høyt og utøverne utfordrer hverandre på en måte som gjør alle bedre».

Mads Moen, Nordås Karateklubb, tok gull i kumite, Ole Even Refsnes Sanden sølv, mens Rene Arthur Korneliussen  og Andreas Gjuvsland delte tredjeplassen.

 

S-M-0216-Hjemmeside JKA-60-3

Elin Ramsvik Vadset (Gull kata)

Lyse fremtidsutsikter for JKA Norway

Bak våre eldste juniorer kommer et kobbel med yngre utøvere som trener hardt og målrettet og vil opp og frem. «De har sine eldre treningspartnere som forbilder, ser at det er mulig og gjør det de må for å nå opp. Hard trening over tid og tålmodighet er det som skal til», forteller Fredrik Pettersen.

 

S-M-0216-Hjemmeside JKA-494-2

Fra venstre: Ingrid Ulvedal mot Denice Bratthammer (Bronse kata og kumite)

 

Fredrik Pettersen er godt fornøyd med utviklingen. «Det beste som kan skje oss som trener utøverne er at vi ser fremgang i utøverne. Under helgens stevne kunne vi se en klar fremgang og det er gledelig at det stadig kommer nye utøvere som vil være med å konkurrere på høyeste nivå», forteller Fredrik Pettersen. «Et flott stevne og en god start på det nye året.»

 

S-M-0216-ferdig-19

 

Da er det bare å glede seg til NM, EM og Kadett EM.

JKA Norway takker Bjørgvin Karateklubb for et vel gjennomført stevne.