Reportasje EM Dublin

Reportasje EM Dublin

Reportasje EM Dublin JKA Norway

Vi er et «lag»

Siste helgs Europamesterskap i Dublin var Benjamin Skåtuns første mesterskap som landslagskaptein. Norge stilte med fjorten utøvere, Landslagsjef José Dos Santos og lagleder Magne Skåtun. I tillegg stilte Larsen Sensei og Pettersen Sensei som dommere.

«Vi er et lag. Selv om vi driver en individuell idrett så er det viktig å være en del av laget.  Alle utøverne har hele laget i ryggen på matten og utenfor. Det er en fryd å være kaptein for en slik gjeng»,

forteller Benjamin Skåtun. Benjamin skryter også av innsatsen til utøverne og mener alle presterte 🙂

S-M-EM-Dublin-2016-296

Landslagskaptein Benjamin Skåtun

Godt organisert EM

Arrangementet gikk av stabelen i Irlands nasjonale basketballarena i Tallaght, sør i Dublin. Hallen var i minste laget til et så stort arrangement. På tross av knapp plass så gikk alt på skinner. Utøverne og landslagskapteinen mener våre Irske venner hadde stålkontroll fra EM startet til banketten på kvelden var overstått.

S-M-EM-Dublin-2016-226

Marte klarte en flott 5. plass

Bronse i kata til Anni

Av våre juniorer var det Anni Skåtun fra Fusa Karateklubb som klarte seg best. Hun fikk en flott bronsemedalje i klassen junior 16-20 år. At sølvvinner er samme jente som Janette kjempet om gullet med i 2015 forteller litt om Anni`s prestasjon. Anni er bare 16 år. Marte Skodvin Mjåtvedt fra Bjørgvin Karateklubb klarte en flott 5. plass. Også hun er bare 16 år. Ca 30 av Europas beste jenter var i aksjon. Jentene våre skal gå i samme klasse i 4 år til. Her er det lov å glede seg til fortsettelsen.

S-M-EM-Dublin-2016-406

Marte, Anni og Ingrid

Bronse i lagkata jenter 16-20 år

Det var lenge usikkerhet blant jentene om hvilken kata de skulle velge i semifinale og finale. Skulle de safe og gå sin beste kata i semifinalen for å komme til finalen eller gamble. Etter å ha sett de andre lagene varme opp valgte de å safe og gikk Jion først. Etter semifinalen lå de på 2. plass. De endte på en flott 3. plass.

S-M-EM-Dublin-1002

Våre utøvere fikk det knalltøft i kumite

Benjamin tok en sterk 4. plass i kata

Våre seniorer møtte knallhard motstand. I herreklassen stilte 51 av Europas beste utøvere. Benjamin Skåtun kom til finalen i kata og fikk en flott 4 plass. I kumite gikk det tyngre. På herresiden dominerte de russiske og belgiske utøverne stort. Våre medaljegrossister Janette Hansen og Lena Skåtun fikk et tøft møte med seniorklassen. Vi har stor tro på at de sammen med resten av seniorene våre kommer sterkt tilbake ved neste anledning.

Sterk dømming av Pettersen sensei

På banketten etter EM var avsluttet tok Bura sensei, 8. dan og leder for dømmingen under EM, kontakt med Fredrik Pettersen fra Bjørgvin Karateklubb. Pettersen fikk velfortjent skryt for sin dømming og takk for at han stilte opp. I tillegg dømte Larsen sensei semifinaler og finaler. Larsen er en av verdens beste og mest rutinerte dommere og benyttes i finaler og viktige kamper der man må holde hodet kaldt. Dette er svært gledelig for JKA Norge og viser at vi driver på høyt nivå.

S-M-EM-Dublin-2016-743

Landslagsjef José Dos Santos

Landslagssjef José Dos Santos kan se lyst på fremtiden

«Våre tre yngste deltagere skal gå fire år til i den klassen de tok 2 bronsemedaljer i. Lena og Janette var debutanter i seniorklassen. I tillegg viste de andre utøverne våre flotte prestasjoner så dette blir bra»,

forteller en godt fornøyd Fredrik Pettersen.

S-M-EM-Dublin-11-2

Her bodde vi under EM

Magne Skåtun

Lagleder Magne Skåtun sto som vanlig for gjennomføringen og det praktiske rundt landslaget. Med godt humør og evne til å se og inkludere alle la han rammen for en flott tur for utøvere og foresatte.

«Dette er en enkel gjeng å administrere og reise på tur med. Det er imponerende at vi klarte å samle 20 stykker på tribunen. Vi får vanligvis altfor lite tid hvor foresatte, trenere og utøvere gjør noe sammen. Det var derfor gledelig at Mary Larsen tok initiativ til å invitere oss alle på en uforglemmelig irsk aften med irsk mat, folkemusikk og riverdance»,

oppsummerer en fornøyd Magne Skåtun etter helgens EM.

S-M-EM-Dublin-1484

JKA Norway EM 2016

Da sees vi i Crawley på gasshuku