Larsen Sensei

Av Redaksjon 02.09.2015

Geir Arild Larsen sensei er for tiden Norges høyest graderte shotokanutøver med 7. dan JKA. Han var sjefsinstruktør for JKA World Federation i Norge: JKA Norway fra 1987-2021. Takket være hans harde arbeid og iver for å spre Shotokan Karate i Norge, har vi nå en organisasjon som rundt 2500 medlemmer kan nyte godt av. JKA Norway har med Larsen sensei blitt en av de sterkeste JKA organisasjoner i JKA WF.

Larsen sensei innehar i dag A-A-A lisens som dommer, gradering og instruktør. Dette er de høyeste lisensene som er mulig å inneha. Dette har han klart gjennom hardt og målrettet arbeid som eksempel å delta (siden 2000) på JKA WF sine internasjonale gasshukuer og å ta de nødvendige lisensprøvene som det kreves for å få de nødvendige lisensene. Disse gasshukuene arrangeres hvert halvår i Tokyo, Japan. Dette har også gitt sin gevinst gjennom å motta graderingslisens til sandan (3. dan) nasjonalt. En tillatelse gitt til få karate-ka i verden.

Larsen sensei sin utrettelige innsats innen karate og utdanning har ført til at vi vår karate er pr. dags dato (2013) den eneste karateskole i Norge som er godkjent gjennom NIF.

Larsen sensei har sitt hovedsete i Lura Karateklubb. I Lura Karateklubb har Geir mer eller mindre daglig instruksjon for klubbens medlemmer. Han er en meget anerkjent instruktør som absolutt legger sin sjel i å få det beste ut av utøverne han instruerer. Dette får han til med sin engasjerende, motiverende og dynamiske personlighet. Han har alltid et glimt i øyet, men forventer samtidig at utøverne gir maks innsats og følger korrekt etikette. Med samme intensitet og glød underviser han både kihon, kata og kumite, og vi som har trent med ham i mange år ser hvordan han har klart å bygge disse delene sammen til en helhet. Dette, i tillegg til instruksjon i andre byer og land, gjør at Larsen sensei stadig er på reisefot.

Larsen sensei nyter stor respekt i det internasjonale JKA-miljøet. Både for sin mer enn 20-årige lojalitet overfor nå avdøde Keinosuke Enoeda sensei (9.dan JKA), men også som utøver og særdeles kunnskapsrik og dyktig instruktør. Dette har medført at han har opparbeidet gode relasjoner helt til toppen i JKA i Japan. Navn som for de fleste av oss er “levende legender”: Sugiura Shihan, Ueki sensei, Tanaka sensei, Osaka sensei, m.fl. For oss medlemmer av JKA Norway har dette som konsekvens at Norge er et av de land i verden som er best oppdatert på standardisering av teknikker, regler for dømming og prinsipper for instruksjon.

Noe av det unike med Larsen sensei er at han fortsetter sin egen trening med en intensitet og på et nivå som gjør at han er en sjefsinstruktør for JKA Norway ikke bare i navnet, men også i gavnet. Han vil for de fleste være den fremste eksponenten for et helhetsperspektiv på Karate-do!

Loading...